Vägskäl, vilken väg är den rätta att gå?

Val, varför är det så svårt att göra ett val? Varför får man ångest när man ställs inför ett val? Det är egentligen inte så svårt att göra ett val, för oftast vet man vad man vill men.. Det finns nästan alltid ett MEN som ligger i bakhuvudet som gror samt ett ”tänk om”.

Anledningen till denna fundering är att jag fick ett val i fredags. Det valet som jag ställdes inför gjorde mig väldigt ångestfylld och obekväm. Valet kom verkligen på den mest otänkbara tiden i mitt liv, jag förväntade mig inte att valet skulle komma eller ens dyka upp längre. Det kom som en käftsmäll som tumlade om min hjärna ganska rejält i några timmar.

Jag ställdes inför ett vägskäl, och jag som person är ganska feg och jag har alltid lutat mig tillbaka på det trygga och beprövade. Att prova nya vingarna är inte riktigt min grej.
Men det var förr.
Jag har redan gjort detta val i det tysta, men att verkligen sätta det svart på vitt, det är värre.
Det är värre att göra det hört, att ta upp det till ytan, för då finns ingen återvändo. Då är det verkligen över. Jag vet inte varför, men att aldrig riktigt stänga den lilla luckan, eller aldrig knipsa av den förlängda kedjan helt, känns som en trygghet. Då har man något att luta sig tillbaka på, eller att den lilla luckan kan öppnas mer eller att kedjan blir kortare och kortare så är man tillbaka där man började. Vette tusan om ni ens fattar detta.. men frågan är : Nya och otrygga? Eller det gamla och beprövade? Vad väljer man och varför tänker man ens tanken?

För mig finns det bara ett val och jag visste på en gång vad jag skulle välja men självklart så kom tankarna och gjorde en rejält förvirrad. Eller förvirrad är fel ord, fundersam skulle nog passa bättre. Fundersam på det viset att när jag gjorde mitt val, så visste jag att det inte bara handlade om att välja bort en sak utan egentligen avsluta allt. Det var att bryta för en gång skull på riktigt med mitt gamla liv som gjorde mig ångestfylld.
Samtidigt blev jag lite förvånad över mig själv, jag var helt säker på mitt val, vad jag skulle välja och det var en hur skön känsla som helst. Jag är positivt överraskad att jag känner som jag gör, jag är riktigt glad över det. Vilket betyder att jag trivs både med mig själv och mitt nya liv.

”Det gamla är inte alltid det bättre, ibland kan det vara bra att blicka framåt och testa det nya” citerat min älskade moster som sa dessa kloka ord till mig som 15 åring, när hon hämtade mig och Daniela från en fest och jag var mitt uppe i att välja mellan två pojkar. Den ena var min gamla pojkvän och den andra min nya kärlek. Den gången valde jag det nya, vilket kanske inte var det bästa att göra, om jag tänker tillbaka nu.. hehe. Men jag fick mig en lärdom för livet när jag gick ur det förhållandet 5 år senare..

Och allt här i livet handlar om att göra både bra och dåliga val, för i slutänden har man lärt sig något av dem.
Men det jag har lärt mig under dessa 11 månader är att valen ska vara baserade utefter dig själv och vad du vill och vad som får dig att må bra. Gör inga val baserade på andra personer och vad de vill.. Vissa val man gör är livsavgörande och för att du ska må bra i framtiden lär du välja själv.. Gå din väg, annars kommer du ångra dig resten av ditt liv.
Jag är lycklig över mitt val, även fast det kanske inte är det bästa, vad vet jag, det får framtiden utvisa, men idag så är mitt val det bästa för mig.
Jag har valt Stockholm och dig....


Kommentarer
Postat av: Carin

Så väldigt bra val du gjort..det är jag övertygad om. Kram

2012-09-03 @ 09:06:07
Postat av: Madde

<3 kärlek till dig vännen, jag vet att du valt rätt.

2012-09-03 @ 09:20:33
URL: http://Busmaddiz.blogg.se
Postat av: Elisabeth Morén

Tack gumman <3

2012-09-03 @ 16:06:13
URL: http://betsyboop.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0