Bettan= fluortant!!!

Yes jag klarade det!!! Gjorde slutexaminationen idag och nu är man klar, nu är jag tandhygienist! Lite skönt det känns ;) visst vårdanalysen är inte rättad men ja vet att det kommer gå bra, skulle de vara nått så vet jag att de släpper det och så behöver man inte göra nått extra. Lärarna vill nog bara bli av med allt och få sommarlov de med så.

Igår var det sista dagen på praktiken,, känns hur tråkigt som helst. Kommer sakna allihopa hur mycket som helst. Jag fick iaf en jättefin blomma från kliniken och Parwana sa att jag var den gulligaste och trevligaste hygienistelev hon haft (hon har haft många). Det kändes även hur bra som helst. Det enda hon sa som var negativt "spotta ut tuggummit!!", det har hon tjatat på mig i ett år nu men jag glömmer det lika fort som hon säger det. Hon och Bella trodde det skulle gå väldigt bra för mig, får se när jag ska sommarjobba på folktandvården i Hofors. Får ni passa er :D kommer vara där från 30 juni till 10 augusti så...

Imorgon blir de att följa med Sofie och kika på en bil i Hedermora och sen blir det en sväng till valbo innan vi åker hem för att påbörja festandet. Blir nog en rolig sen kväll ;) Hoppas att jag mår bra när jag vaknar med tanke på att jag ska upp och jobba till tolv dagen efter :S i åtta timmar! Jaja har ju överlevt förr så.

4 dagar kvar...

Yes då har denna helg gått även. Sista inlämningsuppgiften har man lämnat in i dag!! :D Gav ifrån mig ett glädjerop när ja lämnade in det på fronter, skrämde katten som lätt hoppade en meter upp i luften. Nu är det bara fyra dagar kvar sen så är man tandhygienist.. Lite härligt det ska kännas när man är något :) men vad ska ja göra sen när ja inte kan plugga, lite konstigt det kommer kännas över sommaren när man inte har nått att göra. Eftersom jag inte börjat mitt sommarjobb förrän den sista juni har ja tre veckor att klättra på väggarna. Illa! Inte nå norge blev det heller eftersom vi inte har något bil att dra husvagnen till norge med. Känns riktigt surt faktiskt.
Eller det känns mycket surt just nu, inte roligt alls. Jag trodde inte på det faktiskt men nu fick man reda på att det var så. Visst det behöver inte betyda nått, man är ju inte den bästa själv. Men det kändes bra men inte nu. Attans alltså. Ne nu blir de att hoppa i säng eller nått, inte trött och så ska man upp till halv sex. Men tre dagar kvar på praktiken så det är inte många dagar, snacka om att ja kommer sakna mina handledare och alla andra på kliniken. Känns konstigt, vart där i över ett år av och till så.

Ajja....

"Lyft på täcket och känn lite"

Idag blev det att släpa sig upp och jobba i 8 timmar och agera betjänt åt en massa gamlingar. Sedan är Sanna nu hemma och magen har blivit lite större :) lite gullig hon är.. Jag och Sanna har lätt åkt 20 mil idag. Först ut till gävle för att spela biljard med hennes brorsa och pernilla. Inte var man så bra inte men man lyckades få i några bollar i hålen iaf,, Sedan blev de att dra till falun och hämta två fyllon som visst hade skjuts men det dög inte. Så vi fick allt bege oss in till falun till halv tre för att hämta upp dessa två. Men innan var vi tvungna att ragga sofies nyckel hos madde som låg halv avdäckad hemma. Så vi smet in och försökte lista ut vilken nyckel som gick hem till sofie, men tillslut fick vi väcka na och vi frågade var nyckeln fanns. Haha! Hon "lyft på täcket och känn lite", vi "va vilket täcket", hon: "ja det i sovrummet,, lyft på täcket och känn lite". Vi höll på att dö och sedan märkte nog hon att hon var lite virrig så då gick hon upp och började kolla under diskbänken efter nycklarna :D snacka om att inte veta nått stackarn. HAHA! Hon var så söt. Lite roligt att berätta om detta för na imorgon.

Sedan har man vart till den enda läkaren som ska kunna något om detta men det enda svar jag fick var att inte supa nå mer för då kan ja dö, samt sluta röka för det är bara ohälsosamt. Kändes en aning onödigt att åka ner dit iaf. Sedan fick man ta blodprover som täckte allt för hela kroppen, till forskning, och alla värden i kroppen.

Äntligen är B-uppsats klar och inlämnad. Hoppas man får godkänt på den, annars vet ja inte vad jag gör. Då går ja självmant till psykiatrin för där lär ja då passa bra in. Sista inlämningsuppgiften har man imorgon och sedan är det bara slutexaminationen på torsdag sedan är man klar!! Kanske mitt normaltillstånd kommer tillbaka, vara lite mindre dement än vanligt.

Ps: Väldigt trevligt och mysigt igår, som sagt det smittar av sig :)


Se det snöar!

Ja jäklar, det snöar verkligen! Trodde jag såg fel imorse när man var ute och sprang när snöflingorna började falla. Så jäkla kallt ute, ska vintern komma tillbaka igen nu ett par dagar eller?
Äntligen fixade man sig en slagborr och spegeln som stått nu i över en månad är uppe! Visst det blev två extra hål i väggen innan jag lyckades men men.. Spegeln täcker dem så ;) Inte den händigaste men ja försöker och det viktigaste är att jag gjorde det helt själv.
Lite tråkigt jag kommer ha det idag då,, paulina och johanna är på jobb, sofie och carro drog och festade i karlstad och madde har skaffat sig pojkvän. Själv får man sitta hemma och uggla och umgås med katten. Känner mig som en änka på 80 år. Ska väl ta och virka med så är den känslan fullbordad.

Sen jag kan inte förstå varför man försöker och tjatar hela tiden, märker man inte när någon säger nej hela tiden att det kanske är dags att ge upp och sluta dryga! Vissa är bara helt blåsta. Less ja.

Ne nu ska man väl ta och göra nytta och plugga idag, även fast det är lördag men då har man allt gjort iaf. Kan alltid hoppas på att få höra lite göteborska ikväll :)

Helgen

Uppdatering av helgen.

Fredag lugnt med korvgrillning uppe i Lissjön och film på kvällen.

Lördag solning uppe i Edskemasugn med Sofie. Påkommen med tuttarna i vädret av gubben i lådan som kom smygande. Första doppet 10 maj, isvak kan man säga om det.
Nykter helg skulle de bli men inbjuden av grannarna ändrade på den saken. Ganska dragen när man kom därifrån, vid sex, in i duschen (som sofie nästan praktiskt taget slängde mig i), sen blev de en busstur in till gävle. Kikade lite på bilarna, drack cider, blev totalt utskämd av Sofie, Johanna och Madde inför han, snällt av er.. Tur att man inte var på det klara. Dispyter till SOS-kiosken, vägrade jag åka hem men tillslut kom jag in i bilen iaf. Fan va sur jag kan bli.. Avsläppt hemma, gick in och där sitter den mest festaste och största SPINDEL jag sett på år, stel som en pinne, skriker rakt ut i trapphuset och springer ut. Stackars Niklas som fick vända för att ta bort den för att jag skulle våga mig in. Tack ni. Löjligt värre jag vet, men kan verkligen inte rå för det.

Söndag, upp halv nio, sjukt bakis och sätter mig på en buss till Storvik för att plugga. Verkligen ingen hit , sjukt ont i skallen, hur varmt som helst ute, kokade inombords och såå måste man plugga. Sjukt less på allt det där nu!


Ne nu har man vart ute och sprungit och sjukt tungt, fattar inte gick så lätt förra veckan men nu är det som om jag har två betongklumpar runt fötterna. En aning frustrerande igår när man sprang med sofie, eller sprang med, snarare försökte hänga efter. Den där lärkan bara hoppar fram hon och allt ser så lätt ut, själv ser man ut som en valross på torra land som försöker ta sig framåt. Ne usch!


Jag ska aldrig ha barn!

Ja då hade praktiken börjat igen för fyra veckor framåt. Riktigt roligt är det och man är inte så ringrostig som jag trodde att jag skulle vara. Allting bara flöt på och inga misstag idag iaf. MEN kommer det in en tvååring med tandköttsproblem, sista patienten för dagen, som inte blev som jag riktigt hade tänkt mig. Först så vägrar ungen se på mig, mamman sitter bara där och försöker få henne att gapa och så kallar mamman mig TANT. Jag som bara blir 22 i år! Ungen vägrar gapa, börjar skrika och slänger med huvudet. Hon får hoppa ner och så börjat allt pillande på allt. Jävla unge, knycker tandtråd och drar ut det över golvet, drar i sugarna, trycker på vattnet fast det inte är någon mugg där. Det som var droppen var när hon tröck på renspolningsknappen och alla handmunstycken börjar spruta vatten och luft i halva behandlingsrummet. Ungen säger "OJ va mycket vatten de blev". Själv blev man duschad.
Ne inte nå ungar för mig om de ska vara sådär jobbiga. Fy alltså.

Sedan har man färgat håret på johanna, det behövdes verkligen lär ja då säga. Åh gumman kom ihåg hönan med :p Sedan blev det en springtur runt hammardammen och nu är det tv och sen sova.
Nattinatti, imorgon är det onsdag speciell dag på praktiken ;)

Bitter-Bettan is back

Livet suger!!

Sjukt skoj på sista april. Brännboll i hagaparken, sträckning av låren, shots, duschar carro med cider, madde klipper till sofie, ica kramas med en annan kille, polisen kommer, berättar för niklas hur sjukt snygg han är i väktarkläderna, dissad, däckar vid elva hemma i sängen askalas osv. Men det var verkligen sjukt skoj annars.
Dissningen dock svider en aning lär jag då säga. Inte liksom van vid den biten och det är bara att ta lärdom. Gillade karln faktiskt och har inte känns något för någon på sisådär 1,5 år men sånt är livet. Livet verkar inte vilja ge mig någon karl så då är det bara att gå tillbaka till den bittra slyn bettan som alla gillar. Eller inte så inte.. Ne ska nog koncentrera mig på att bli tandhygienist som jag är om en månad. Viktigast det så. 

Sen har man börjat röka igen som en skorsten, snart så knackar lungcancern på dörren. Man börjar ju känna av hostan, trycket över bröstet och andfåddheten så, det var så det började enligt en artikel i aftonbladet så jag är nog på god väg. (Hypokondriker med andra ord)

Till mina storslynor: Ni har så många så klaga inte, tänk på mig! Jävla karlar.
Man kan inte leva med dem, men man kan inte leva utan dem heller. De styr ens vardag och utan dem är man inte lycklig oavsett hur bra livet annars är. Hur sjukt som helst!

RSS 2.0